Csütörtök, 2024-05-23, 02:52:46
Üdvözöllek Vendég

Lord of Ultima leírások magyarul

Honlap-menü
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Milyen böngészőt használsz a játékhoz?
Összes válasz: 8
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

WOMBAT LoU útmutató (fordítás)

 

Forrás:

https://docs.google.com/document/d/1uQvgrWvKhrk4N9F2GFM3D533hgSfcaHS0-_7tx-YVrw/edit?pli=1#

Ketzl, Gorillamutha, Osbourne, perplebunny és Avatar343i  munkája

 

A játékban a különböző fejlettségi szinteken eltérő célok lehetnek, de azzal, hogyha megérted, hova tartasz, elősegítheted a birodalmad virágzó jövőjét. Valószínűleg nem ez a legjobb leírás annak, aki csak most kezdte el a játékot, de azért próbáld csak meg elolvasni és ne hagyd, hogy letaglózzon a sok info:)

 

Kezdőknek (angol): https://docs.google.com/document/d/1l0Qqzmu03n_3oGQRMrUb8z0G1lTbe4fnouyAUtwEc5k/edit

 

Játékkezdési útmutató:

 

Az első 4 városod

Elsősorban kiemelném azt, hogyha az elején ráköltesz némi plusz Fundot, gyorsan jó helyezést szerezhetsz, de persze ez nem kötelező:) A LoU amúgy is inkább egy maraton, nem sprint. Egy gyors fejlődés az elején jó móka, főleg benne lenni a top játékosok körében, de azok a játékosok maradnak csak köztük, akik a következő 6-8 hónapban is versenyképesek maradnak. A „gyorsan-sokat-akarók” könnyen kiéghetnek jelentős károkat okozva ezzel a saját szövetségüknek, hiszen pont a stabilitás a lényeg. Szóval légy ambiciózus és játssz keményen, de ne hajtsd túl magad, a szórakozás a fontos.

 

Szóval az első városod:

1.      Csináld meg a tutorialt, hogy megkapd a jutalmakat, majd rombold le a rejtekhelyet és az őrházat, és vond vissza a városőrök toborzását, mielőtt elkészülnének. Érdemes már most építési minisztert venni, hogy meglegyen a 16 helyet az építési listádban.  Kereskedelmi miniszterre még nincs szükség,  de egyszerűbb mind a 4 minisztert megvenni.

2.      Használd a louopt.com-ot, hogy megtervezd az első városodat, ami kb 30k  fát, 30k követ, 5k vasat és 5k búzát hozzin. Ne felejtsd el a trinsic templomot, holdfénytornyot, barrakkokat, raktárakat és 5 piacot is tervezni hozzá. Ezt használhatod az elején átmenteti hubnak, raktárvárosnak.

 

Ha van LoU Tweak-ed, nyomd meg az „L” gombot, majd „Open in flash city Planner 2”-őt. Állítsd át a csúszkákat: 1.0 fa, 1.0 kő, 0.7 vas, 0.5 búza. Állítsd 90-re a számlálót és menj rá az „add”-ra. Ha így nem kaptad meg a kívánt eredményt menj az „undo”-ra, majd állítsd át a csúszkákat és próbáld újra. A többi épületet manuálisan tedd be! Utána csak bemásolod a sharestringet az import/export menüből a játékban a „overlay layout”-ba. Mentsd el a save-vel a sharestringet.

3.      Építsd meg a fa- és a kőtermelőket, ahol a legtöbbet hoznak (függetlenül a tervtől). Később majd átrakhatod őket a végleges helyükre. Minél gyorsabban fejleszd fel őket. Kezdetben kevésbé fontosak a kunyhók, a lényeg a nyersi termelés, vehetsz ásókat is fundért.

4.      Ne építs bérházakat! A portyázás, kereskedés és a küldetés jutalmak elég aranyat fognak hozni. Aranyládát se vegyél soha. Az elején a kereskedés eléggé hasznos tud lenni.

5.      A farmok alacsony szinten nem hoznak sokat, szóval inkább fejlessz fel kevesebbet, minthogy sok alacsony szintűt építesz egy városban. Esetleg megoldhatod csak kereskedéssel is, ha sikerül.

6.      Egy idő után el kell döntened, hogy az első vagy második városodból csinálsz-e kastélyt. Érdemes kastélyt építeni, hiszen így a következő rang fejlesztésnél ingyen kapsz egy bárót. Ha vársz, és csak a 3. városodban csinálsz kastélyt, akkor mindenképp továbbtart az ingyen bárót megszerezni, ezáltal lelassulhat a fejlődésed. Hogyha első városodban építesz kastélyt, az azért jó, mert abból már rögtön foglalhatsz kastélyokat, hiszen tudsz benne bárót képezni. Persze ezzel vállalsz némi kockázatot, de a szerver indulásának az elején ez még elhanyagolható. Senkinek sincs nagy serege, a védekezésnek jelentős bónusza van, a városfoglalás meg sokáig tart, szóval a szövetségedből jól be tudnak védeni.

 

Akkor miért is kell kastélyt építeni? Azért, mert akkor több mint 5 csapatot tudsz küldeni portyázni, vagy rabolni a gyenge szomszédaidat, stb Ezenkívül az ingyen rangért és a plusz toborzási helyekért. Előtte egyeztess azért a szomszédos szövetségeseiddel, hogy legyen valakinek védelme! Az is jól működhet, ha valaki csak íjászokat toboroz a másik meg őrzőket.

 

A vízikastély az elején hatalmas előnyt jelenthet, hiszen néhány gályával lerombolhatod a gyenge játékosok kastélyait. Persze azért vigyázz magadra, és mindenképp legyen naszád védelem a közeledben!

 

A lovagkastéllyal is jól lehet boldogulni a játék elején. A legtöbb ember berzit és íjászt épít, amiknek rossz a védekezése a lovagokkal szemben. Így megakadályozhatod, hogy portyázzanak, azzal, hogy elpusztítod az egységeiket, és közben még tisztított nyersit is szerzel

 

Persze a berzi és az íjász, őrző is jó…

Én azt ajánlom, hogy az első városodban építsz kastélyt A 2-3. város az nyersi legyen, a negyedik pedig lehet kaja, vagy félig kaja/félig hub. 5. város pedig katonai!

 

A továbbiakban pedig egyeztess a szövetségeddel, hogy merre és hogyan érdemes terjeszkedni.

Hit Counter
Hit Counter
Viccek
Hasznos linkek:
Mentett bejegyzések
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Új európai szerver indult w101 névvel, ahová összegyűltek a magyar világok legjobb játékosai egyetlen erős szövetségben. Csatlakozz Te is, ha tagja akarsz lenni annak a csapatnak, ami meghódítja Európát! (Hungarians nevű szövetségünkbe várunk minden magyar játékost, legyen az akár tapasztalt, vagy első világos, kezdő)