Csütörtök, 2024-05-23, 02:14:38
Üdvözöllek Vendég

Lord of Ultima leírások magyarul

Honlap-menü
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Csatlakoztál már az európai w101-es világhoz?
Összes válasz: 11
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Haladóknak

 

Mi történik, hogyha már elég ügyes voltál és elérted akár az 50. városod? Megáll az élet és unalomba fullad a játék? Szerintem pont ellenkezőleg. Ha eddig jól csináltad, most már áll mögötted egy olyan gazdaság, amire jól lehet építeni, akár katonai vagy békés terjeszkedő fronton. Javaslom a miniszterek megvételét, mert ilyenkor már tényleg bonyolulttá válik a játék. Szóval lássuk csak mikre érdemes odafigyelni:

 

1.      Felejtsd el a nyersi városokat! (kajavárost építhetsz tartalékként) Egy sima védőváros is akár 5-7szeres nyersi mennyiséget tud termelni naponta, és ráadásul van védelmed is, ha kell. Portyázásra a legjobb a berzi kastély, de az íjászok is jók tudnak lenni. Ha már biztonságos a kontinensed, akkor már eltérhetsz a 3 védőváros 1 kastély aránytól és lerakhatsz több kastélyt is. (persze csak ésszel!)

2.      Ne szórd szét magad a kontinenseken! Költözésnél nem szabad elfelejteni, hogy sok időbe telik, amíg életképes gazdaságot hozol létre egy új helyen. Pont ezért érdemes legalább 5-6 kikötővárost csinálni, ahonnét átviheted a nyersit a kereskedőhajókkal. Ez kb. 1000 kereskedőhajót jelent.

3.      Válassz egy jó szövetséget! 2 dolog számít a szövetség kiválasztásnál, a környezet és az aktivitásodnak megfelelő tagok. Szóval, ha egyedül vagy a szövetségedből a szigeteden, valószínűleg rosszul választottál. Szövetség nélkül nem fogsz sokra jutni a játékban!

4.      Légy csapatjátékos! Tervezz támadást másokkal együtt, használj fake-ket, hatolj be egy ellenséges szigetre, aztán kérj a városodba védelmet (pl vizit), a lényeg, hogy sokkal jobb hatásfokkal lehet katonáskodni, ha összefogsz másokkal.

5.      Ne foglalj kis pontszámú városokat! Általában a kis játékosok, akiknek csak pár városuk van, nem figyelnek oda az építkezésekre, így sokszor teljesen alakíthatod át őket, ami a lebontások miatt sokkal több idő, mint egy újat felhúzni az elejéről. Persze, ha tudod, hogy mit foglalsz el, vagy pont egy igazán aktív játékostól veszed azt el, azért lehet szerencséd:)

6.      Portyázz, portyázz, portyázz! Hihetetlen, de ha ügyesen csinálod a portyázásokkal akár több tisztítottat is lehet keresni, mint a mások elleni harccal. Csak gondolj bele, amíg felkészülsz a harcra, megostromlod mások városait, az mennyi időt vesz igénybe… és hogyha mondjuk másfél órára van egy kazamata, az napi 8 portyát jelent, ez egy 300ezres berzi kastélynál napi 24 millió nyersit jelent.

 

Nyilván itt még sok mindent lehetne írni, és legjobb, ha mindenki maga dönti el, milyen stratégiát alkalmaz, viszont jobb tisztában lenni a dolgokkal.

 

Egy kis plusz, hogy tudd, hogy mennyi időt kell ráfordítani a játékra:

Átlagban a játékosok 40-50 kunyhót építenek egy városba. 1 nap kell, amíg a kunyhók elég magas szintűek lesznek, utána lerakhatod a maradandó épületeket a szabad helyekre. Majd 8 kunyhót kell lebontani és kicserélni 8 maradandó épületre és ezt így tovább… Vagyis egy várossal kb 7-8-szor kell foglalkoznod, hogy teljesen kész legyen. Vagyis ha mondjuk napi egy bárót termelsz ki, akkor 7-8 várossal kell aznap foglalkoznod, de ha már napi kettőt akkor már a 16-ot is elérheti ez a szám. És hogy miért írom ezt le? Sok városnál, pl 100 fölött, néha bele lehet fáradni a városok tengerébe, így viszont könnyedén tudod magad követni, hogy kb. hol is állsz.

Viccek
Hasznos linkek:
Mentett bejegyzések
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Új európai szerver indult w101 névvel, ahová összegyűltek a magyar világok legjobb játékosai egyetlen erős szövetségben. Csatlakozz Te is, ha tagja akarsz lenni annak a csapatnak, ami meghódítja Európát! (Hungarians nevű szövetségünkbe várunk minden magyar játékost, legyen az akár tapasztalt, vagy első világos, kezdő)