Csütörtök, 2024-05-23, 04:13:20
Üdvözöllek Vendég

Lord of Ultima leírások magyarul

Honlap-menü
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Csatlakoztál már az európai w101-es világhoz?
Összes válasz: 11
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Hosszú távú stratégiák

 

Azoknak szánom ezt a leírást, akik már túljutottak az első megpróbáltatásokon, meghódították a saját kontinensüket, és azon gondolkodnak, hogyan is tovább. Lehet védekező módban a saját szövetségedet segíteni és telerakni a szigetet a városaiddal, ezáltal pedig igen erős védelmet biztosítva egy esetleg ott épülő palotának.

Azonban, hogyha ettől kicsit harciasabbak vagyunk, akkor ideje továbbállni. 3 féle módon lehet ezt megtenni:  Tengeri harc, költözés, holdkapuzás.

Mivel ezeket a témákat már máshol is említettem, ezért itt leginkább csak összehasonlítanám őket.

 

1, Tengeri harc

Azt kell mondjam, hogy ehhez jóformán elengedhetetlen az erős szövetség, gyakorlatilag minden védelmet át lehet törni. Nyilván ha pl 20 védővárost teszel mellé, akkor az már jó alapot nyújt, de mivel bárhonnét lehet azt támadni, ezért mindig az adott világ viszonyai döntik el, hogy érdemes-e belevágni.  A gályákat ostromra használjuk csak, mivel ha van ellenállás az ellenfélnél, könnyen elpusztulhat a több heti toborzásunk eredménye. Érdemes az ostrom előtt fregatt/mágus kastéllyal megtisztítani az ellenséges kastélyt, így jó haszonnal dolgozhatunk. Ne feledjétek, az ellenfél mindig fel tud készülni a vízi támadásokra, mivel hosszú az út! Szóval, okosan számoljatok:)

 

2, Költözés

Kiválasztasz egy kontinenst, ahol van sok célpont, majd leraksz egy raktárvárost. Érdemes egyszerre több várossal is betelepülni. A költözést leginkább kb. 40 város felett javaslom, hogy elég gyorsan tudj fejlődni. Kastélyt pedig csakis akkor húzzál, ha már van elég védelmed… a helyezéseknél megnézheted, hogy az adott szigeten mennyi a legnagyobb támadó erők. A tornyokról se feledkezz meg! A raktárvárosba biztonságképpen küldhetsz naszádokat. Aztán szép lassan meghódíthatod a kontinenst:)

 

3, Holdkapuzás

Igazán csak akkor éri meg, ha van elég holdköved, főleg, ha tárgyakkal tudod növelni. Naponta rangtól függően pár ezer termelődik, és mivel 1 holdkővel 1 csapaterőt tudsz átküldeni, könnyű belátni, hogy ez nem sok. Persze idővel azért összegyűlik a szükséges mennyiség.

 

Összefoglalva: a szerveri viszonyoktól függően érdemes először a tengeri hadviselésre ráállni, és csak ezt követően költözni. Össze is lehet több emberrel fogni, nyilván ilyenkor még jobbak az esélyek. Holdkapuzni pedig a holdkövek arányában.

Viccek
Hasznos linkek:
Mentett bejegyzések
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Új európai szerver indult w101 névvel, ahová összegyűltek a magyar világok legjobb játékosai egyetlen erős szövetségben. Csatlakozz Te is, ha tagja akarsz lenni annak a csapatnak, ami meghódítja Európát! (Hungarians nevű szövetségünkbe várunk minden magyar játékost, legyen az akár tapasztalt, vagy első világos, kezdő)